In beweging © Tai Chi Hoorn 2023 TAI CHI HOORN

Mary

Piet

Ik ben al vroeg begonnen met Oosterse vechtsporten.

Op jonge leeftijd was ik al bezig met judo, ik kon zelf geen les volgen maar imiteerde de bewegingen van speelgenootjes uit de buurt. Later ben ik begonnen met Jiujitsu bij Judokaschool KenAmJu waar ik les kreeg van Cor van der Geest (Nederlands Judotrainer) in Haarlem.

 

Voor een lange periode heeft mijn leven een andere invulling gehad, om de mooie taak van het opvoeden van mijn prachtige dochter te vervullen. Echter in 1999 ben ik gestart met het nemen van Tai Chi lessen in Bovenkarspel die verzorgt werden door Piet Deckers.

 

Ik raakte zeer geïnspireerd door deze lessen en wilde mezelf ontwikkelen in deze richting.

Na diverse workshops in Engeland (Hull) heb ik mijn instructeurs graad gehaald (1st Pan zie Tai Chi – Taoist Cultural arts), en na 4 jaar besloten Piet en ik te starten met de Hoornse Tai Chi School en heeft nu vorm gekregen met een eigen ruimte als Tai Chi Hoorn.

Afgelopen jaar 2020 heb ik mij vanwege prive omstandigheden teruggetrokken uit de activiteiten rondom Tai Chi Hoorn

 

Ik was altijd al geïnteresseerd in Oosterse vechtsporten. Meer dan 10 jaar heb ik mij bezig gehouden met Jiujitsu, Aikido en een korte periode nun-chaka do bij sportinstituut Frits van der Werff in Hoorn. In 1981 ben ik begonnen met Tai Chi Chuan in Amsterdam, waar Grootmeester Chee Soo een workshop gaf. Dit had zo veel indruk op mij gemaakt dat ik zijn workshops ben blijven volgen. Na diverse workshops in Amsterdam volgde ik, toen Chee Soo niet meer naar Nederland kwam, twee keer per jaar een meerdaagse workshop in Coventry (Engeland). Dit bleef ik doen tot 1990, totdat ik trouwde, kinderen kreeg en deze uitstapjes niet meer kon bekostigen. Gedurende deze trainingen heb ik de 3e Tang (zie Tai Chi – Taoist Cultural arts) als gevorderd instructeur gehaald.

In 1988 ben ik begonnen met les geven. De lessen bestaan uit alle Tai Chi vormen van de Lee stijl, Tao Yin , Kai Men en Qi Gong. Hierdoor kon ik mijzelf verder ontwikkelen, en anderen ook helpen. Ben Milton een van Chee Soo's topinstructeurs kwam in de jaren daarna naar Nederland voor weekend-workshops.

Na het overlijden van Chee Soo in 1994, viel de organisatie uiteen en startten de topinstructeurs hun eigen organisaties. In die periode ben ik zelf gestopt met lesgeven om het na 4 jaar weer op te pakken. De daarop volgende jaren van 1998 tot 2003 verzorgde ik de lessen voor een oud leerling van mij, maar besloot in 2003 samen met Mary Blok ons eigen Tai Chi organisatie op te starten.

De afgelopen 10 jaar hebben wij gezamenlijk veel ervaring opgedaan met het lesgeven op verschillende locaties in Hoorn. Daarnaast volgen wij twee maal per jaar een 2 daagse en een 5 daagse workshop in Engeland (Hull) om zelf goed getraind en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Echter de behoefte aan een eigen plek werd steeds groter. Dit om een professionele vorm, sfeer en uitstraling te creëren die deze vorm van bewegen zeker verdiend.

Na een degelijke zoektocht zijn wij daarom ook tevreden met onze huidige ruimte. Deze ruimte geeft ons de mogelijkheden waarna wij op zoek waren. En waarmee wij ook onze Chinese Meridiaan Massage, Ontspanning Massage en Hot Stone Massage kunnen praktiseren.